coniiiii.jpg

>> Gingaconin sivuille <<

Suomen Hopeanuoli-fanit ry järjestää yhteistyössä Monitoimitalo 13 kanssa eläintarina- ja animetapahtuma Gingaconin ensimmäistä kertaa. Coniin on kaikkiaan myytävänä 400 lippua 10 euroa kappale (Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n jäsenille 8€ Hopeapuodista tilattuna tai yhdistyksen pöydältä ostettuna). Tapahtumassa ei ole ikärajaa.

Tapahtumapaikkana on Monitoimitalo 13 aivan Tampereen sydämessä. Tapahtuma on yksipäiväinen ja sen painotus on erilaisissa käsityöpajoissa. Luvassa on myös ennennäkemätöntä cosplayohjelmaa ja paljon muuta mielenkiintoista.

Taidekuja-, ohjelma- ja työvoimahaku ovat kaikki auki. Taidekujalle toivotaan ennen kaikkea eläinaiheista taidetta, mutta kaikki muukin itse tuotettu taide, käsityöt ja fanitaide ovat tervetulleita. Pöytämaksu on vaivaiset kuusi euroa.

 

Gingaconin teemat

Nimestään huolimatta Gingacon ei ole pelkästään Hopeanuoli-tapahtuma. Sen sijaan tapahtuman teemana on kaikki se, mitä Hopeanuoli on: anime, manga, eläintarina. Toki myös itse Hopeanuoli näkyy conin ohjelmistossa, mutta luvassa on myös muuten koiriin, eläintarinoihin ja Japaniin liittyvää ohjelmaa. Myös pelit, kirjallisuus, fantasia ja nuorten taideharrastus ovat tervetullut lisä conimme sisältöön.

 

Alustavaa tietoa ohjelmasta

Gingaconissa tullaan näkemään uudenlaisia, Gingasta ammentavia pukukilpailuja, kuten Daisuken riisihaaste ja Metsästäjälle morsian. Tapahtumaan tulee myös perinteinen cosplaykilpailu, sekä uusi yleisesti animeteemainen cosplaykaraoke.

Luvassa on myös iltabileet niin nuorille kuin täysi-ikäisillekin. Muista coneista poiketen Gingaconin iltabileet painottavat hitusen raskaampaan musiikkiin. Iltabileisiin pääsee samalla rannekkeella ilman erillistä maksua.

 

Tule mukaan!

Haluatko mukaan tekemään historian ensimmäisestä Gingaconista totta?

Mikäli haluaisit auttaa vänkärinä, lue tarkemmat ohjeet täältä. Vänkärinä voit esimerkiksi myydä ovella lippuja, olla narikassa, auttaa alku- ja loppusiivouksessa tai toimia salivänkärinä ohjelmapitäjiä avustaen. Hakusessa on myös kuvaajia ja JV-kortin omaavia järjestyksenvalvojia, sekä käsityötaitoisia ohjaajia Gingaconin pajoihin. Asiakaspalvelutaitoisia vänkäreitä tarvitaan infoon ja conikauppaa pitämään. Työvoimaan kuuluvana saat conirannekkeen, sekä ruuan paikan päällä. Mainittakoon erityisetuna pääsy iltabileisiin. Gingacon antaa vänkäreilleen myös työtodistukset, jonne saa halutessaan myös arvion omasta toiminnastaan.

Entä kiinnostaisiko oman ohjelman pitäminen Gingaconissa? Erityisesti kaikenlainen eläintarinateemainen ohjelma on mitä tervetulleinta. Haluatko pitää luennon oudoista yksityiskohdista Leijonakuninkaassa tai vertailla Balton ja Hopeanuolen hahmoja? Myös pajamuotoinen ohjelma on tervetullutta. Ohjelmapitäjille on niinikää luvassa ilmainen ranneke ja ruoka Green Roomissa.

Myyjänä taidekujalla olet niinikää mukana tekemässä conia. Lisäksi taidekujalla on mahdollisuus tienata rahaa omilla kätten töillään, sekä tehdä itseään taiteilijana tunnetummaksi. Lisätietoa taidekujalle hakemisesta täältä.

Yritykset voivat myös kantaa kortensa kekoon Gingaconin sponsoreina ja myyjinä. Mikäli ei itse pääse paikalle, voi tuotteitaan silti lähettää myytäväksi myyntipöytäsalin conikauppaan. Samaten on mahdollista tukea tämän nuorten kulttuuritapahtuman järjestämistä ja saada samalla yritykselleen näkyvyyttä tapahtumassa, sen nettisivuilla ja Hopeanuoli-faniyhdistyksen jäsenlehdessä. Mikäli kiinnostuit, otathan yhteyttä sponsorivastaavaamme sponsorit(at)gingacon.com!

Voittoa tavoittelemattomat järjestöt, eritoten conimme aihepiireihin liittyvät, ovat lämpimästi tervetulleita pitämään infopöytää järjestöpöytien osastolle. Myös järjestöt voivat halutessaan ryhtyä sponsoreiksi ja ostaa näkyvyyttä, mutta infopöytäpaikat ovat ilmaisia. Järjestöt voivat niinikää ottaa yhteyttä sponsorivastaavaamme.

 

Taustat

Gingaconia on suunniteltu ja varoja kerätty jo useamman vuoden ajan. Isoimpana haasteena uudelle tapahtumalle on aina tilojen löytäminen ja Gingaconin kohdalla Monitoimitalo 13 mahdollisti tämän lähtemällä yhteistyöhön toiseksi tapahtumajärjestäjäksi.

Eräänlainen Gingaconin edeltäjä oli vuonna 2013 Oulussa pidetty Ginga-teemainen Chibicon, jonka järjestämisessä Suomen Hopeanuoli-fanit ry oli mukana yhteistyössä ja osa Gingaconin coniteasta toimi kyseisen Chibiconin vastaavina. Tämän myötä saimme arvokasta kokemusta käytännön asioista tapahtumaa järjestäessä, mistä olemme hyvin kiitollisia Chibiconille.

Nykyään Suomessa on paljon erilaisia con-tapahtumia ja aiheen harrastajilla riittää intoa niissä käymiseen. Isoimmat tapahtumat myydään nopeasti loppuun ja pienempiinkin riittää hyvin kävijöitä. Erityisen hienoa on ollut seurata, miten eri puolille maata on saatu omia tapahtumiaan, jolloin animeharrastajien ei ole aina pakko reissata satoja kilometrejä tapahtumaan päästäkseen. Conit kaipaavat myös erilaisia teemoja ja painotuksia. Gingaconilla haluamme tuoda tapahtumien joukkoon eritoten eläintarinoihin painottuneen conin, jonne ovat tervetulleita niin nuoret kuin varttuneemmatkin harrastajat.

Teemoiltaan lähimpänä Gingaconia lienee turritapahtuma Finfur Animus, joka järjestetään ensi kesänä toista kertaa nimellä Super Finfur Animus. Selkeimpinä eroina lienee, että Animus on pelkästään varttuneemmille suunnattu nelipäiväinen tapahtuma, eikä esimerkiksi Japani tai anime liity samalla tapaa sen teemoihin kuin Gingaconiin.

Gingacon pyritään myös pitämään verrattain edullisena tapahtumana, jonne esimerkiksi opiskelijoilla ja muilla pienituloisilla eläintarina- ja animeharrastajilla on varaa lähteä.

 

paivitys_9.jpg

 

Kohderyhmä

Gingaconin kohderyhmänä ovat 13 - 30 -vuotiaat Ginga-fanit, eläintarinoiden ystävät, anime- ja manga -harrastajat, cosplayaajat ja muu coneissa viihtyvä popula. Conimme on luonteeltaan rento, pyrkii painottamaan itse tekemiseen ja mukavaan yhdessä harrastamiseen ja ajanviettoon. Erityispainotus kohderyhmän suhteen on Tampereen seudussa ja läntisessä Suomessa. Toki kauempaakin on helppoa tulla Tampereelle.

Tapahtuma on kaiken ikäisille ja pyrkii huomioimaan iällisesti laajan kohderyhmänsä eri ikähaarukoita. Ohjelmaa pyritään toteuttamaan sekä nuorempaa, että vanhempaa osanottajaväkeä huomioiden. Lisäksi nuorille ja täysi-ikäisille on erikseen omat iltabileensä, joissa on samat esiintyjät. Erona, että nuorten bileet (samoin kuin itse tapahtuma) on täysin päihteetön, kun taas aikuisten bileet ovat Tampereen yöelämässä.

Periaatteena on, ettei ketään syrjitä, vaan jokainen voi ikään katsomatta kokea itsensä arvostetuksi ja tervetulleeksi.