Tervehdys kaikki Suomen Hopeanuoli-fanit ry:n blogia seuraavat kanssaihmiset ja miksi ei eläimetkin. Se on yhdistyksen puheenjohtaja, joka tässä nyt jokusen sanasen tahtoo teille turista tähän blogiin. Olen siis Karvosen Ville ja toiminut yhdistyksen puheenjohtajana jo sen perustamisesta lähtien, eli vuodesta 2012. Niin ja nimimerkiltään netissä olen NightWolf-_-.

mimicon4-normal.jpg

Aika menee nopeasti ja nyt olemme kiertäneet aktiivisella Hopeanuoli-faniryhmällä tämän yhdistyksen tiimoilta mitä erilaisemmissa tapahtumissa. Pyrimme tässä blogissa tarttumaan eritoten ajankohtaisiin asioihin Hopeanuolen ja Ginga-maailman tiimoilta. Historiasta olen minä itsekin höpötellyt jo useammassa artikkelissani ja jutussani enempi ja vähempi. Joten tartutaan nyt koiraa hännästä ja korvista – ei kuitenkaan liian kovaa, ettei tätä koiraa satu – ja suunnataan näin vertauskuvallisesti tämän koiran kuono ajankohtaisiin asioihin. Sellaisilla teemoilla minä vien ainakin näitä omia kirjoituksiani tähän yhdistyksen blogiin eteenpäin.

Otetaan kuitenkin pari viikkoa taaksepäin ajanlaskussamme. Peruutamme aina tuonne viikonloppuun 16.-18.5.2014. Kun tuli puheeksi tuossa aikaisemmin erilaiset tapahtumat joissa olemme olleet mukana, niin ajankohtaisena on vielä tämä Mikkelissä pidetty Mimicon niminen tapahtuma. Sitä vietettiin siis 17.-18.5.2014 LA – SU, mutta otan näihin muisteloihin mukaan myös päivän 16., joka oli perjantai.

Olimme valmistelleet yhdistyksen osallistumisen tiimoilta ohjelmaa tähän Mimiconiin jo pidemmän aikaa. Nyt kuitenkin 16.5. perjantaina kaikki kulminoitui siihen, että me yhdistyksen aktiivit suuntasimme kuonomme kohti Mikkeliä. Kyseiseksi viikonlopuksi oli luvattu kelienkin puolesta hyvin lämmintä, joten kelien puolesta ei pitäisi olla ainakaan valittamista *heh*, jollei nyt satu tuskastumaan liian kuumasta.

Saavuimme siis Mikkeliin perjantai-illasta ja rupesimme siinä hotellille päästyämme vielä suunnittelemaan tulevan viikonlopun aikatauluja ja muita suunnitelmia Mimiconin suhteen. Pidimme siinä vielä perjantai-illasta yhdistyksen hallituksen jäsenten kesken kokouksen yhdistyksen sen hetkisistä ajankohtaisista asioista.

Tämän jälkeen vielä kertasimme seuraavana päivänä pidettävän paneelin kulkua. Lauantaina pitäisimme täten paneelin nimeltä: ”Miten tehdään yhdistyksen jäsenlehteä?”, sekä sunnuntaille meille oli varattuna toinen paneelin pitoaika, jonka nimi oli: ”Ginga-Paneeli-Kilpailu-Shöw”. Tämä viimeisin paneeli tulisi olemaan erittäin toiminnallinen, mutta siitä enemmän, kun päästään sunnuntain kohdalle.

mimicon7-normal.jpg

Koitti lauantaiaamu ja jokainen Hopsu-fani yhdistyksestämme nousi intoa puhkuen (niin toivon mukaan), että nyt mennään pitämään Mimiconiin ohjelmaa. Suuntasimme majapaikaltamme lyhyen matkan päässä olevaan Konsertti- ja kongressitalo Mikaeliin, jossa tämän vuotinen Mimicon pidettiin, aivan kuten viime vuonnakin.

Ensi töiksemme suuntasimme laittamaan pystyyn Ginga Roomia. Yhdistyksen perinteeksi muodostunutta huonetta, jossa oli tarjolla kaikenlaista ohjelmaa. Pääsi lukemaan Gingaa, piirtelemään Gingaa, askartelemaan Ginga aiheisia korvia ja häntiä, osallistumaan Ginga arpajaisiin tai muuten vaan tutustumaan muihin Ginga-faneihin. Tietysti meillä oli yhdistyksen toiminnasta kertovaa materiaaliakin mukana. Eli sangen Ginga painiotteinen huone, jollen paremmin sanoisi.

Mainittakoon vielä erikseen, että yhdistyksemme oli lupautunut pitämään huolta Mimiconin mangakirjastosta, eli hyllyissä oli meidän oman Ginga-kirjastomme lisäksi tapahtuman kävijöiden luettavaksi tarkoitettua muuta mangaa.

mimicon6-normal.jpg

Tällä kertaa meillä oli Ginga Roomissa tosiaan, ”vain” arpajaiset, ei ollut kaikkien jo tuntemaa ja suurta suosiota nauttivaa Hopeanuoli-onnenpyörää. Syyksi voin hieman paljastaa, että onnenpyörä on hivenen aikaa telakalla ja tulee palaamaan repertuaariimme kiertämään Suomea entistä ehompana.

Ginga Roomin pyörittäminen tai sitten, jos kyseessä olisikin vain yhdistyksen pöytä, niin se on mukava nähdä miten jostain sarjasta pitävät nuoret ovat yhdessä tuumin ahkeroimassa saman asian eteen, eli puhaltamassa yhteen hiileen. Eli tässäkin yhteydessä voidaan mainita: sellainen sarja, niin sellaiset sarjan fanitkin. Sarjaa ja sarjan faneja yhdistävät samat aatemaailmat: toveruus, ystävyys ja yhteistyö – toisten auttaminen.

mimicon1-normal.jpg

Lauantaipäivä jatkui siinä sangen mukavasti. Osa porukassamme mukana olleista vahtivat vuorotelleen Ginga Roomia ja sen toimintaa, kun osa taasen pääsi sillä aikaa tutustumaan Mimiconin muuhun mukavaan tarjontaan.

Myöhemmin iltapäivällä meillä olikin vuorossa tämä viikonlopun ensimmäinen paneelimme. Sitä pitämässä olivat: minä Ville ja Hanna (Äffä), sekä Antti (Wolfmenia). Teemanahan oli yhdistyksen jäsenlehden tekeminen. Harmillisesti paikalle oli tullut vain muutama ihminen… joista yksikin nukkui! Huvittava tapaus. Ei sillä etteikö paneelimme olisi ollut edes kiinnostava, vaan koska kyseessä oli pienehkö coni ja samaan aikaan oli menossa isommassa salissa Cosplay-kilpailu, niin se söi ymmärrettävästi yleisöä. Saimme siinä paneelin kuitenkin pidettyä ja kerrottua ihmisille, että mitä kaikkea pitääkään ottaa huomioon, kun tekee yhdistyksen jäsenlehteä tai ylipäätään päättää lähteä painattamaan omaa lehteä.

mimicon2-normal.jpg

Nyt olikin tämän päivän pakolliset velvollisuudet suoritettu! Pystyimme suuntaamaan iltabileisiin. Ne olivat niin ikään coni –paikalla isossa salissa. Siellä DJ:t soittivat hyvää musiikkia ja porukka ”reivasi”. Paikalle oli eksynyt sattumoisin pari turria, jotka olivat Hopeanuolesta tuttuja. Paikalla oli Kisaragi ja Tesshin. Siinä sitten tanssimisen ja bilettämisen lomassa ”Kisse” ja ”Tessu” lähtivät muodostamaan junaa muiden yhdistysläisten kanssa, niin jo siinä oli sitten muutkin bilettäjät mukana jonomuodostelmassa.

Iltabileet olivat mukavat ja siitä sitten ilta jatkuikin muun vapaaohjelman mukaisesti. Kunnes nukkumaankin piti mennä, jotta jaksaisimme pitää seuraavankin päivän ohjelmaa Mimissä, joksi Mimiconia myös kuulee kutsuvan.

Koitti sunnuntai 18.5. Ei muuta kuin taas ”ylös ulos ja lenkille”. Tässä tapauksessa siis suuntasimme jälleen pitämään Ginga Roomia.

Panelistien piti eräässä vaiheessa mennä harjoittelemaan ikimuistoiseksi luvattua paneeliansa. Tässä visailu – kisailu – shöw:ssä otimme tutut Hopeanuoli aiheiset tapahtumat ja läheisesti Hopeanuoleen liittyvät teemat ja yhdistimme ne muodissa olevien ohjelmien kaltaisiksi iloittelun aiheiksi.

mimicon5-normal.jpg

Paneelin aika koitti. Juontamassa oli Äffä ja Wolfmenia oli tekniikkavastaavana. Mukana olivat myös yksi Mutsun suurista kenraaleista Kisaragi ja ninjakoira Tesshin. Näiden koirien tehtävänä oli auttaa kahta mukaan valittua kilpailijaa tämän kilpailun tiimellyksessä. Pääteemana oli, että esitimme ja teimme erilaisia kysymyksiä liittyen Hopeanuoleen ja internetissä oleviin videoihin pohjautuen.

Tätä paneelia oli porukkaa reilumminkin seuraamassa. Saamastamme palautteesta voi päätellä, että tästä paneelista ainakin pidettiin tietyssä määrin. Kiitänkin vielä tässä kahta kilpailuun osallistunutta kilpailijaa!

Näin saimme tämänkin paneelin pidettyä onnistuneesti. Muutekin coni päivä alkoi olemaan takanapäin. Näin olimme startanneet yhdistyksen kesäkauden ohjelmiston ja ajanjakson. Tulemme tästä Mimiconista suuntaamaan ohjelmaamme muihin tuleviin kesän tapahtumiin. Syksyllä tietysti olemme mukana menossa. Yhdistys ei jää laakereilleen lepäämään.

Tahdon vielä toivottaa erikseen Mimiconin järjestäjillekin ison kiitoksen tätä kautta, että Suomen Hopeanuoli-fanit ry sai olla osana tapahtumaa. Yhteistyö sujui tänäkin vuonna erittäin hyvin yhdistyksen ja Mimiconin järjestäjien kanssa. Mimicon on ihan kunnon coni pienemmässä ja tätä kautta ehkä hivenen rennommassa mittakaavassa. Ehkäpä ensi vuonna jälleen uudestaan Mikkelissä ja Mimiconissa.

mimicon3-normal.jpg

Päätän tämän kertaisen bloggaukseni tähän. Tahdon kiittää kaikkia jotka jaksoitte lukea tämän kirjoittamani tekstin tänne asti. Ai niin! Ja mainittakoon vielä, että tämä oli elämäni ensimmäinen ”oikea” blogikirjoitus! Olen kirjoitellut kyllä elämäni aikana kovin erilaisiin aiheyhteyksiin, mutta tämä oli ”se” ihka ensimmäinen kerta blogiin.

Toivotan kaikille blogia seuraaville ja muillekin Hopeanuoli-faneille, että menköön samaan syssyyn kaikille muillekin ihmisille, että koirille, niin ja no kaikille eläville olennoille (kohta minua syytetään, että en toivota EI eläville. Joten minun on syytä toivottaa täten kaikille!) hyvää alkanutta kesää! Pitäkää Ginga-saagan lippua korkealla ja nauttikaa kesästä!

Niin ja menneisyydestä kohti tulevaa teemaan vielä liittyen tänään 29.5., ennen kuin aloin tätä kirjoittaa, niin sain kuulla, että Yoshihiro Takahashi on julkaisemassa uutta tarinaa Gingaan liittyen. Kyseinen sarja tulee olemaan nimeltään: ”Ginga Densetsu Akame”, eli tarina tulee keskittymään Akamen ympärille. Tästä ensimmäisenä uutisoi Anime-lehti. Joten voimme vetää johto päätöksen, että tulevaisuudessa on vielä elämää, jos ja kun tämäkin Akamesta kertova sarja Suomen saataisiin.

Nyt kesälaitumille ja talviturkit heittämään pois!

 

Teksti Ville Karvonen

Kuvat Sukkapuikko