Hopeanuoli-yhdistys mahdollistaa monenmoiset aktiviteetit ja projektit. Uusia ideoita voi myös aina tuoda mukaan osaksi toimintaa. Nykyisin toimista saa myös aktiivisuuspisteitä, joilla saa viiden euron alennuksen jäsenmaksuun - tukijäsenyyteen 10€. (Tällöin jäsennimikkeeksi tulee aktiivijäsen, tukijäsenelle tähtijäsen.)

Mihinkään yhdistyksen tehtävään ei edellytetä esimerkiksi koulutusta tai huippuosaamista. Periaatteena on, että jokainen, joka on valmis yrittämään parhaansa, on tervetullut mukaan. Toki omista taidoista on aina hyötyä eri tehtävien hoitamisessa. Yhdistyksen projektit tarjoavat myös hyvän pohjan omien taitojen kehittämiseen.

Yhdistyksen toiminta on hyvin monipuolista ja erilaisia osaajia ja eri juttujen harrastajia tarvitaan yhdistyksen pyörittämiseksi. Jäsenenä voi toki olla myös passiivisemmin, jollei halua ottaa osaa aktiivitoimintaan. Aktiiviuden myötä kuitenkin pääsee osalliseksi moneen kivaan asiaan ja pääsee oppimaan ja kokemaan kaikenlaista omien mielenkiinnonkohteiden mukaan!

 

netti.jpg

Toiminta netin välityksellä

Yhdistyksessä pystyy nykyisin tekemään hyvin paljon pelkästään internetin välityksellä ilman, että tarvitsee mitään erityisosaamista. Foorumin kautta voi osallistua kaikkeen yhdistystä koskevaan päätöksentekoon yksinkertaisesti kommentoimalla eri ketjuihin. Myös hallituksessa ja Gingaconiteassa voi toimia etänä. Hallitus valitaan kevätkokouksessa ja ehdolle asettumisestaan voi ilmoittaa foorumilla etukäteen, ellei pääse paikalle. Seuraavan vuoden Gingaconin järjestäjätiimi taas valitaan vastaavalla menettelyllä syyskokouksessa.

Netissä voi osallistua rennompaankin toimintaan, kuten esimerkiksi jutella muiden yhdistysläisten kanssa foorumin chatissa, Skype-ryhmässä, Facebookin Messengerin ryhmäkeskustelussa tai Discordissa yhdistyksen keskustelupalvelimella.

 

posti.jpg

Postitushommat

Yhdistyksellä on monenlaisia postitushommia: jäsenlehtien ja jäsenpostien postittaminen, jäsenkorttien lähetys uusille jäsenille, Gingacon-rannekkeiden postitus sekä Hopeapuodin tilausten lähettäminen. Nämä kaikki ovat etähommia, joita kuka tahansa yhdistyksen aktiivi voi ottaa hoidettavakseen. Postimaksuja ei tarvitse maksaa itse, yhdistykseltä saa hyvityksen kuittia vastaan - tarvittaessa etukäteen, mikäli postituksia hoitaa esimerkiksi opiskelija tai muuten pienituloinen aktiivi.

 

valok.jpg

Piirtäminen ja valokuvaus

Moniin yhdistyksen projekteihin tarvitaan kuvitusta. Valokuvaaminen esimerkiksi coneissa, miiteissä, luonnossa tai koiratapahtumissa on hyvä tapa tuottaa materiaalia esimerkiksi jäsenlehteen, esitteisiin ja muihin yhdistyksen printti- ja mediatuotteisiin. Esimerkiksi jäsenkorttien taustakuvat ovat jäsenen valokuvaamia.

Piirtäjille yhtä kaikki riittää puuhaa ja periaatteena on myös, että mukaan pääsee omasta taitotasosta riippumatta. Printtipuolella kuvakoon tulee olla tarpeeksi suuri, jottei kuva pikselöidy tulostettaessa. Piirtää voi esimerkiksi yhdistyksen somejulkaisuihin, jäsenlehteen, jäsenpostiin, esitteisiin ja alati monipuolistuviin kannatustuotteisiin.

Piirtämisen ja valokuvaamisen ympärille järjestetään myös silloin tällöin miittejä. Kuka tahansa yhdistyksen jäsen voi myös itse järjestää sellaisen. Mikäs sen hauskempaa kuin kokoontua porukalla piirtelemään tai valokuvailemaan!

 

miitit.jpg

Miitit

Miitti eli fanien tapaaminen on mukava face-to-face -aktiviteetti, jonka voi järjestää esimerkiksi kahvilassa tai jonkun aktiivin luona. Välistä järjestetään myös pidempiä miittejä, joihin esimerkiksi vuokrataan porukalla mökki. Hopsu-porukalla voi myös mennä esimerkiksi conittamaan, huvipuistoon tai vaikka kylpylään. Yhdistykselle perustettu retkikassa mahdollistaa myös varainkeruun hintavampien miittireissujen toteuttamiseen, jopa ulkomaille. Miittien suunnitteluun on oma osionsa foorumissa, samoin retkikassaprojekteille.

Parhaimmillaan miittien kautta löytää uusia kavereita, jopa elinikäisiä ystäviä. Ne ovat mukava paikka tutustua toisiin samanhenkisiin ihmisiin, jotka jäisivät ehkä muuten elämässä kohtaamatta. Miittien kautta pääsee myös kokeilemaan uusia juttuja, kuten vaikkapa Megazonea tai hohtokeilausta.

 

kirjoitta.jpg

Kirjoittaminen

Kirjoittajille on tarjolla paljon hommia yhdistyksessä. Tekstintuottajia tarvitaan niin jäsenlehteen, esitteisiin kuin tiedotteisiinkin. Fanitarinoille löytyy foorumista oma osionsa, ja niitä voi saada myös julkaistavaksi jäsenleteen ja jäsenpostiin. Myös yhdistyksen uutiset, blogi ja sosiaalisen median kanavat sopivat kirjoittamisesta pitäville, uudet sisällöntuottajat otetaan aina mieluusti mukaan. Hallituksessa ja Gingaconissa tiedottajan tehtävä sopii hyvin kirjoittamisesta pitävälle aktiiville.

 

graaf.jpg

Kuvankäsittely ja graafinen suunnittelu

Yhdistys etsii tällä hetkellä itselleen uutta vastaavaa graafikkoa ja samaten uutta taittajaa jäsenlehdelle. Ison vastuun lisäksi yhdistyksessä voi tehdä pienempiä hommia, esimerkiksi toimia osana taittajatiimiä, muokkailla meemejä ja kuvia yhdistyksen somejulkaisuja varten ja tehdä kuvankästittely- ja taittotöitä esimerkiksi johonkin yksittäiseen projektiin. Myös yhdistyksen esitteitä saa periaatteessa suunnitella kuka vain.

Kuvankäsittelijöiden elämää helpottamaan on perustettu yhdistyksen oma materiaalipankki Google Driveen. Sen kautta voi hyödyntää esimerkiksi yhdistystä varten piirrettyjä ja valokuvattuja kuvia. Yhdistyksen ja Gingaconin logo ja monenmoista muuta materiaalia on siellä ladattavissa painolaatuisena.

 

video.jpg

Videokuvaus ja videoeditointi

Yhdistyksellä on oma Youtube-kanava, jossa julkaisemme erilaisia Gingaan liittyviä videoita. Näitä voi kuka tahansa aktiivi tehdä. Yhdistyksellä toimii myös Mediakerho, jonka kesken suunnitellaan erilaisia projekteja ja Youtube-kanavan lisäksi voidaan esimerkiksi osallistua conien AMV/CMV-kilpailuihin. Videoinnin lisäksi mukaan voi tulla myös näyttelijäksi, ohjaajaksi, lavastajaksi, maskeeraajaksi, editoijaksi tai tekemään esimerkiksi äänitehosteita tai musiikkia.

 

kast.jpg

Käsityöt

Mediakerhon lisäksi yhdistyksellä on myös Käsityökerho, jossa voi jutella käsityöharrastuksesta, vaihtaa vinkkejä Ginga-aiheisten käsitöiden teossa, sekä esitellä omia töitään ja saada niistä palautetta muilta käsityöharrastajilta. Käsitöitä voi myös tehdä myyntiin yhdistyksen verkkokauppa Hopeapuotiin tai lahjoittaa onnenpyöräpalkinnoiksi. Yhdistys on myös järjestänyt näyttelyitä Ginga-aiheisista käsitöistä sekä pitänyt käsityöpajoja eri tapahtumissa. Näin ollen taitavana käsistään voi ilmoittautua esimerkiksi vetämään häntä- tai huovutuspajaa Ginga Roomiin.

 

ohjelma.jpg

Ohjelman ja yhdistyspöydän pitäminen tapahtumissa

Käymme yhdistyksen porukalla eri tapahtumissa ja pyrimme yleensä myös pitämään siellä jonkinlaista Hopeanuoli-aiheista ohjelmaa. Esimerkiksi Hopeanuoli-teemahuone Ginga Room kaipaa aina apukäsiä, samoin yhdistyksen pöytä onnenpyörineen. Periaatteena on, ettei ketään jätetä yksin, vaan pöydällä on aina ainakin kaksi aktiiviä kerrallaan - aika usein huomattavasti isompi porukka. Conipäivä kuluu mukavasti pöytää pitäessä ja eri ihmisten kanssa jutellessa ja yhdistystä edustettaessa. Yhdistys on toisinaan myös kustantanut lipun yhdelle tai kahdelle pöydästä päävastuussa olevalle. Ginga Roomin pitäjät puolestaan saavat ohjelmapitäjän badget ja oikeuden levähtää ja haukata syötävää tapahtuman järjestäjien taukotilassa.

Hopeanuoli-luennot ovat myös eräs aktiiviemme järjestämä juttu. Kuka tahansa Hopeanuoli-fani (myös yhdistykseen kuulumaton henkilö) voi tarjota omaa Ginga-teemaista luentoaan coniin kuin coniin. Luentoon kannattaa yleensä hakea joku näkökulma, vaikkapa "Koirarodut Hopeanuolessa" tai "Daisuken kulmakarvat ja muita jännyyksiä Gingassa" tai mikä nyt sitten itseä kiinnostaakaan. Luennointiin tai keskustelupaneelin vetämiseen voi myös etsiä kaveria toisista yhdistysläisistä, jos puhuminen yksin jännittää.

Toisinaan olemme myös järjestäneet erilaisia kilpailuja, joissa on ollut palkintona Hopeanuoli-aiheisia juttuja ja kilpailijat ovat päässeet lavalle suorittamaan Ginga-aiheisia tehtäviä.

 

pukukisa.jpg

Gingaconin järjestäminen

Gingaconin järjestäjäporukkaan, Gingaconiteaan, pääsee kuka tahansa yhdistyksen jäsen. Tehtäviä on monenmoisia asioita organisoivasta pääjärjestäjästä turvallisuusvastaavaan, mainoksia ja somesisältöä tuottavaan markkinointitiimiin ja ohjelman ja työvoiman järjestelyistä vastaaviin ohjelma- ja työvoimavastaaviin. Green Roomin järjestäminen sopii hygieniapassin omaavalle ruuanlaittotaitoiselle, internetvastaava taas tarvitsee nettisivun koodaustaitoja ja cosplayvastaava tuntemusta cosplayharrastuksesta ja taidekujavastaava taiteen saralta. Hyvin monia conitean tehtävistä on mahdollista hoitaa etänä, kaikki ovat yhtäläisen tärkeitä hommia conin onnistumisen kannalta.

Vuodesta 2017 eteenpäin Gingaconitean valitsee yhdistyksen syyskokous ja kellä tahansa jäsenellä on oikeus pyrkiä coniteaan ilmoittamalla siitä joko kokouksessa tai sitä ennen foorumilla, mikäli ei kokoukseen pääse.